Συντομη Πλοήγηση

Πως θα έρθετε

Πως θα έρθετε

Πως φτάνετε στην Αλόννησο , τη Σκόπελο και τη Σκιάθο ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΚΙΑΘΟ και ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΑΠΟ ΒΟΛΟ , ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΥΜΗ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο σημείο αυτό θα σας δοθούν οι πρώτες γενικές πληροφορίες, ενω στην ενότητα ΜΕ ΠΛΟΙΟ θα μπορέσετε να διαβάσετε πιο αναλυτικές πληροφορίες.

Η Αλόννησος βρίσκεται περίπου 8 μίλια ανατολικά της Σκοπέλου αμέσως μετά τα νησιά Σκιάθο και Σκόπελο ( Απόσταση απο το Λιμανι της Σκοπέλου προς το Λιμάνι της Αλοννήσου το Πατητήρι ) .

Η Αλόννησος απέχει 68 ν.μ από τον Βόλο, 69 ν.μ από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου (βρίσκεται στο νομό Φθιώτιδας και μαζί με το λιμάνι της Κύμης και του Μαντουδίου εξυπηρετεί τους επισκέπτες από Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα) , 37 ν.μ από Κύμη ( Εύβοια) , 26 ν.μ από Μαντούδι ( Εύβοια) και περίπου 115 ν.μ από τη Θεσσαλονίκη.

Το νησί έχει 1 λιμάνι. Το κύριο λιμάνι της Αλοννήσου που ονομάζεται Πατητήρι , το οποίο βρίσκεται στη Νότια Πλευρά του νησιού.

AΛΟΝΝΗΣΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΤΗΤΗΡΙ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΤΗΤΗΡΙ

Πως θα ταξιδέψετε

Για Αλόννησο αλλά και για τη Σκόπελο και τη Σκιάθο μπορείτε να ταξιδέψετε με πλοίο, καταμαράν και ιπτάμενα δελφίνια . Επιπρόσθετα στη Σκιάθο μπορείτε να φτάσετε και με αεροπλάνο από Αθήνα , Θεσσαλονίκη και από το εξωτερικό

Η υψηλή τουριστική περίοδος για το νησί της Αλοννήσου είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος.(τα πλοία και οι ώρες αναχωρήσεων πιθανώς να αλλάζουν τακτικά γι’ αυτό θα ενημερώνεστε από τα πρακτορεία ή και από τα openseas.gr και Greek Travel Pages) .

Φροντίστε να προμηθευτείτε και τα εισιτήρια της επιστροφής σας όταν επισκεφτείτε το νησί κυρίως τον Αύγουστο για να μην ταλαιπωρηθείτε άδικα.

ΓΙΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΠΛΟΙΟ, ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΕΛΦΙΝΙ
ΓΙΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΠΛΟΙΟ, ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ΚΑΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

Κοντινά Αεροδρόμια

Η Αλόννησος δεν διαθέτει αεροδρόμιο αλλά υπάρχουν κοντινά αεροδρόμια στη Σκιάθο με την επωνυμία Κρατικός Αερολιμένας Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης JSI (αεροδρόμιο Σκιάθου)

Κοντινά αεροδρόμια είναι και τα Αεροδρόμια ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ). Επίσης αρκετοί επισκέπτες από το εξωτερικό επιλέγουν να έρθουν μέσωΑθήνας ή Θεσσαλονίκηςαεροπορικώς και έπειτα είτε με το αεροπλάνο στη Σκιάθο είτε με τις συγκοινωνίες μέσω ΒΟΛΟΥ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΥΜΗΣ.

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΟΝΤΙΝΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ, ΒΟΛΟΥ, ΣΚΥΡΟΥ, ΑΘΗΝΩΝ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το νησί συνδέεται με τα παρακάτω ηπειρωτικά και νησιωτικά λιμάνια:

Ηπειρωτικά Λιμάνια :

Με τον Βόλο 68 ν.μ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Τον Αγιο Κωνσταντίνο (Νομός Φθιώτιδας) 69 ν.μ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ( Καλοκαίρι - Σεπ ή και μετά το Πάσχα ) με δικό σας Ιχ ή πούλμαν της ναυτιλιακής

Κύμη Εύβοιας 37 ν.μ ( Καλοκαίρι ώς ΣΕΠ ) με δικό σας Ιχ ή Κτέλ Ευβοίας προς Χαλκίδα Κύμη ( από Λιοσίων )

Μαντούδι Εύβοιας 26 ν.μ ( Καλοκαίρι ώς ΣΕΠ ίσως και για μεγαλύτερο διάστημα ) με δικό σας Ιχ ή Κτέλ Ευβοίας προς Χαλκίδα Μαντούδι ( από Λιοσίων )

Με την Θεσσαλονίκη 115 ν.μ Μόνο το καλοκαίρι ως Σεπ ( διαφορετικά μέσω Βόλου με Προαστιακό και τρένο ή Κτελ Μαγνησίας ).


Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΒΟΛΟΥ , ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ) , ΚΥΜΗ ( ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ) , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΒΟΛΟΥ,  ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ),  ΚΥΜΗ ( ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ) , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τα νησιά διασυνδέονται μεταξύ τους όλο τον χρόνο.

Νησιωτικά με τα λιμάνια ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ: Σκόπελο Κύριο Λιμάνι Χώρα Σκοπέλου 8 ν.μ ,  Γλώσσα Σκοπέλου Λουτράκι Γλώσσας 21 ν.μ , Σκιάθο 26 ν.μ ,  . Τα περισσότερα πλοία που ξεκινούν από Βόλο και Αγιο Κωνσταντίνο διέρχονται από Σκιάθο και συνεχίζουν για Σκόπελο και Αλόννησο. Το δρομολόγιο από Κύμη συνδέει την Σκύρο με την Κύμη την Αλόννησο και τη Σκόπελο και είναι ένα πραγματικά καταπληκτικό δρομολόγιο για να έρθετε στο νησί.

Αεροδρόμια στο νησί και κοντά σε αυτό

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΛΟΥ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΚΙΑΘΟΥ JSI ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΛΟΥ

Διάρκεια ταξιδιού ΑΠΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΑΠΟ / ΠΡΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΑΤΗΤΗΡΙ) ( το ταξίδι γίνεται πιο σύντομα αν τα πλοία δεν διέρχονται και απο την Γλώσσα )


Με πλοίο (ιχ + επιβάτες), ταχύπλοο πλοίο (ιχ και επιβάτες) ή καταμαράν Flying cat (μόνο επιβάτες) ώρες και λεπτά πχ 3:50 : Με πλοίο ΒΟΛΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : περίπου 5 ώρες

Με καταμαράν ΒΟΛΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ: 3 ώρες και 50 λεπτά

Με πλοίο ΚΥΜΗ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : 2 ώρες και 20 λεπτά (Η διαδρομή ΑΘΗΝΑ - ΚΥΜΗ για όσους από εσάς έχετε δικό σας ΙΧ είναι 175 χλμ, όσοι είστε επιβάτες υπάρχει μια πρωινή αναχώρηση των ΚΤΕΛ Ευβοίας προς Χαλκίδα - Κύμη.

Με πλοίο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : περίπου 5 ώρες

Με καταμαράν ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ: 3 ώρες και 50 λεπτά (Η διαδρομή ΑΘΗΝΑ - ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ για όσους από εσάς έχετε δικό σας ΙΧ είναι 180 χλμ,

όσοι είστε επιβάτες το λεωφορείο των πλοίων Αλκυών Αθήνα - Άγιος Κωνσταντίνος συνήθως αναχωρεί τρεισήμισι με 4 ώρες νωρίτερα από πλατεία Κάνιγγος Αρχή Ακαδημίας.

Με πλοίο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : περίπου 5 ώρες. Η γραμμή δεν είναι σταθερά διαθέσιμη κάθε χρόνο.

Με Καταμαράν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ : περίπου 2.55 ώρες ή 4.05 ώρες. Η γραμμή δεν είναι σταθερά διαθέσιμη κάθε χρόνο.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μπορείτε να έρθετε μέσω Βόλου και έπειτα Βόλος Θεσσαλονίκη με δεκάδες δρομολόγια με Λεωφορείο 2 ώρες και 30 λεπτά , με τρένο 2 ώρες και 30 λεπτά.

Σημαντικές Σημειώσεις και Διευκρινήσεις:

  • Τα εισιτήρια σας μπορείτε να τα αγοράσετε: α) Μέσω Διαδικτύου και έπειτα με την κράτηση να πάτε οπωσδήποτε σε οποιοδήποτε από τα συνεργαζόμενα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας ή από το γραφείο της εταιρείας στο λιμάνι αναχώρησης για να λάβετε τυπωμένο (δωρεάν ) το εισιτήριο σας β) με αγορά απευθείας από τα συνεργαζόμενα γραφεία των ναυτιλιακών γ) από άλλες ιστοσελίδες που παρέχουν εισιτήρια.
  • Τον χειμώνα υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχει αναχώρηση πλοίου μόνο από τον Βόλο. Στον Βόλο μπορείτε να μεταβείτε με το ΚΤΕΛ Μαγνησίας σε 4 ώρες ή με τρένο μέσω Αθήνας Λάρισας Βόλου. Από Θεσσαλονίκη τον χειμώνα (αλλά και το καλοκαίρι) επίσης θα μπορείτε να μεταβείτε με τρένο με τον προαστιακό Θεσσαλονίκη Λάρισα και Βόλο με συγχρονισμένη ανταπόκριση τρένου ή λεωφορείου ή με το ΚΤΕΛ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ από τον Σταθμό Μακεδονία Θεσσαλονίκης.
  • Τα δρομολόγια των πλοίων δυστυχώς σε αντίθεση με τα αεροπορικά δρομολόγια γνωστοποιούνται για την κάθε σεζόν και συνήθως οριστικοποιούνται : Λίγο πριν το Πάσχα για τα δρομολόγια Από το Πάσχα ως του Αγίου Πνεύματος, Λίγο μετά το Πάσχα και μέσα στον Μάιο για τα δρομολόγια του καλοκαιριού και μέσα Ιουλίου για τα δρομολόγια από τις 09 Σεπ και μετά.