Η Αλόννησος Ελλάδα Βόρειες Σποράδες

Αλόννησος Παραλίες Οι υπέροχες παραλίες του νησιού με τα κρυστάλλινα νερά

ΑΡΧΙΚΗ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΤΩΝ 2"ν"
ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ
ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ
ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ( πληροφορίες απο το Skopelosweb.gr )
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ( Εξωτερικός Σύνδεσμος )
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Οι Παραλίες της Αλοννήσου

Αλόννησος παραλίες. Η Αλόννησος , το θαλασσονήσι αυτό όπως το δηλώνει το όνομα του, χώρος εναλλακτικών διακοπών, ηρεμίας αλλά και κοσμικής ζωής, σε περιμένει να την ανακαλύψεις και μαζί να ανακαλύψεις και τον εαυτό σου!

Οι παραλίες του νησιού είναι πολύ όμορφες, υπέροχες με πεντακάθαρα και διαυγή νερά. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα εντυπωσιακά πετρώματα και τα Βότσαλα πχ στον Αγιο Δημήτριο και τον Λεφτό Γιαλό αλλα και Παραλίες με λευκή, κίτρινη και Κόκκινη Αμμο όπως πχ στο Κοκκινόκαστρο , την Χρυσή Μηλιά.

Κάθε παραλία δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι έχει το δικό της βότσαλο απο πολύ μικρό ως μεγάλο και ανάλογα με το σημείο της παραλίας. Αλλα και τα βράχια στην βόρεια ακτογραμμή (που για την Αλόννησο έχει δυτικό προσανατολισμό) είναι άγρια και εντυπωσιακή εξαιτίας του βοριά ενώ Νότια πλευρά του νησιού ( που για την Αλόννησο έχει Ανατολικό Προσανατολισμό) η ακτογραμμή καταλήγει σε απάνεμους κόλπους και παραλίες όπου μπορείς νομίζεις ότι μπορείς να δεις στα πετρώματα γύρω από τις παραλίες όλη τη γεωλογική εξέλιξη του Αιγαίου .

Το πράσινο που και αυτό ποικίλει φτάνει ως τη θάλασσα.

Οι παραλίες είναι προσβάσιμες με καΐκια ή βάρκες απο το Πατητήρι, από το Οδικό Δίκτυο του νησιού και από μονοπάτια.

Έχουμε ετοιμάσει για εσάς έναν χάρτη της Αλοννήσου με τις παραλίες του νησιού ( τις τοποθεσίες που βρίσκονται δίχως όμως το οδικό δίκτυο ) προς διευκόλυνση σας. Στο νησί θα μπορέσετε να προμηθευτείτε κάποιο χάρτη για να τις ανακαλύψετε ή αλλιώς ακολουθήστε την σήμανση των δρόμων.

Οι ακτές του νησιού έχουν βραβευτεί για τις ποιοτικές και καθαρές παραλίες ( Quality Coast ) αλλά το ουσιαστικό είναι ότι η Αλόννησος κερδίζει τους επισκέπτες και δημιουργεί τους φανατικούς φίλους της.Αλόννησος οι παραλίες του νησιού της Αλοννήσου

Αλόννησος Παραλίες Φωτογραφίες και πληροφορίες των παραλιων της Αλοννήσου