ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ:: ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ::Τα δύο αδέλφια

Συντομη Πλοήγηση

Τα δύο αδέλφια

Τα δυο αδελφια και άλλα μικρά νησιά . Νότια από την Αλόννησο σε απόσταση 5,8 νμ. από το Πατητήρι βρίσκονται οι βραχονησίδες με το όνομα Δύο Αδελφοί που χωρίζονται μεταξύ τους από μία στενή λωρίδα θάλασσας. Ο “μεγάλος αδελφός” φτάνει σε ύψος τα 178 μέτρα και ο ‘μικρός’ τα 154 μέτρα.

Φρύγανα και άλλα φυτά προσαρμοσμένα στο βραχώδεις έδαφος καλύπτουν την επιφάνεια τους. Στους Δύο Αδελφούς ζουν αρκετές δηλητηριώδεις οχιές.

Στα Δυο Αδέρφια, από τους καλούς ψαρότοπους της περιοχής, υπάρχει μόνο μια μικρή παραλία η οποία ονομάζεται ‘Οστρια (N39°06.344’ E23°58.767’) και βρίσκεται στο μεγάλο νησί στην ανατολική πλευρά βλέποντας προς τις νησίδες “Γαϊδάρες”.

Στην περιοχή έρχονται συχνά και οι καταδυτικές σχολές της Αλοννήσου για εκπαιδευτικές καταδύσεις αφού ο βυθός παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία.

Όπως και η Περιστέρα, οι βραχονησίδες Δύο Αδελφοί ανήκουν στη Ζώνη Β του Εθνικού Πάρκου, όπου δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες προστασίας.

Πολύ όμορφος και ο Αη Γιώργης που χωρίζει την Αλόννησο και τη Σκόπελο και φιλοξενεί το Εκκλησάκι του Αη Γιώργη. Άλλα ονόματα βραχονησίδων Παππούς κα.