ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ:: ΧΡΗΣΙΜΑ ::Αλόννησος Οδικό Δίκτυο

Συντομη Πλοήγηση

Αλόννησος Οδικό Δίκτυο

Αλόννησος Το οδικό δίκτυο. Η Αλόννησος διαθέτει οργανωμένο οδικό δίκτυο σε αρκετά μεγάλο ποσοστό.

Ο κύριος οδικός άξονας που ξεκινάει από το Πατητήρι καταλήγει στον Γέρακα (Βορειότερο άκρο του νησιού) με διακλάδωση προς τη Στενή Βάλα , Καλαμάκια, Βαμβακιές και τον Αγιο Δημήτριο. Διακλαδώσεις υπάρχουν και προς τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού ( πχ Τσουκάλια, Μηλιά , Χρυσή Μηλιά, Τζόρτζη Γυαλός, Λεφτός Γυαλός, Κοκκινόκαστρο κα).

Ο δρόμος αυτός είναι ασφαλτοστρωμένος και έχει μήκος 28km. Από αυτόν τον δρόμου που βρίσκεται ψηλά ξεκινούν μια σειρά παράπλευρων δρόμων οι οποίοι οδηγούν στις παραλίες του νησιού.

Επιπλέον υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος που ενώνει το Πατητήρι με την Μαρπούντα μήκους 4km καθώς και ένας επίσης ασφαλτοστρωμένος δρόμος που συνδέει το Πατητήρι με τη Χώρα μήκους 4,5km. Το ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο συνολικά ξεπερνά τα 40km και η βατότητα στο σύνολο του είναι
ικανοποιητική.

Απο τη Παλαιά Χώρα υπάρχουν δρόμοι ( ασφαλτοστρωμένοι και χωματόδρομοι) που οδηγούν προς τις παραλίες που βρίσκονται κοντά στο χωριό ( Οπως πχ Μεγάλος Μουρτιάς κα )

Απο το Πατητήρι ξεκινά και ο δρόμος προς την περιοχή Μαρπούντα και Βύθισμα.

Θέλει προσοχή σε κάποια σημεία καθώς σε κάποια σημεία απουσιάζει η σήμανση ενώ σε εξόδους όπως πχ. προς  μεγάλο Μουρτιά από Παλιό Χωριό ή από Λεφτό Γιαλό προς Στενή Βάλα η στροφή εξόδου προς το οδικό δίκτυο είναι πολύ κλειστή με αποτέλεσμα να θέλει προσοχή. Επίσης η στροφή για την είσοδο έξοδο από την παραλία του Αγίου Δημητρίου.

Για την μετακίνηση των επισκεπτών του νησιού κατά τους θερινούς μήνες υπάρχει αστικό λεωφορείο της Δημοτικής Επιχείρησης. Επίσης το νησί εξυπηρετείται από 4 ταξί.

Τα όποια κυκλοφοριακά προβλήματα περιορίζονται κυρίως στο Πατητήρι  κατά την άφιξη των πλοίων .

Η στάθμευση ικανοποιείται επαρκώς από τους ειδικούς χώρους που έχει παραχωρήσει ο Δήμος στον προβλήτα του λιμανιού .

Αλόννησος Βενζινάδικα ( Πρατήρια Υγρών Καυσίμων )

ΕΛΙΝ ( Αναγνώστου Μαρία Ν. ): Τηλ. 2424066157

Μπέλλος Παναγιώτης Α. : Τηλ. 2424066137

ΕΚΟ ( Καλλογιάννης Κωνσταντίνος Ν. ) : Τηλ. 2424066122

Κυριαζής Γεώργιος και ΣΙΑ ΟΕ : Τηλ. 2424065277