Η Αλόννησος Ελλάδα Βόρειες Σποράδες

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΤΩΝ 2"ν" . Το Παλιό Χωριό της Αλοννήσου.

ΑΡΧΙΚΗ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΤΩΝ 2"ν"
ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΩΡΙΟ
ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΕΣ
ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ( πληροφορίες απο το Skopelosweb.gr )
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ ( Εξωτερικός Σύνδεσμος )
ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ Το παλιο Χωριό της Αλοννήσου

Αλόννησος Παλιό Χωριό Αλοννήσου ΧΩΡΑ. Το Παλαιό Χωριό ή αλλιώς Λιαδρόμια ατενίζει τη γαλάζια θάλασσα από την κορυφή ενός λόφου.

Υπήρξε η πρωτεύουσα του νησιού έως το 1965 , όταν ένας καταστροφικός σεισμός ανάγκασε τους κατοίκους να το εγκαταλείψουν.

Για χρόνια πολλά παρέμενε έρημο και ξεχασμένο μέχρι που τα βήματα κάποιων ξένων περαστικών, των οποίων η ομορφιά και η ιστορία τους μίλησαν στις καρδιές τους αγόρασαν τα μισογκρεμισμένα σπίτια από τους κατοίκους που στη προσπάθεια και στον αγώνα τους να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους αυτή τη φορά στην τοποθεσία Πατητήρι τα πουλούσαν δυστυχώς όσο όσο, αλλά ευτυχώς και τους ξανά έδωσαν ζωή με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική του τόπου.

Σήμερα η Χώρα, η οποία κατοικείτε κατά 60% από Άγγλους και Γερμανούς και 40% από Έλληνες , είναι ένα στολίδι πολιτισμού και ομορφιάς.

Τα λιθόστρωτα καλντερίμια σε καλούν να τα περπατήσεις και να δεις από κοντά τα παραδοσιακά σπίτια γεμάτα λουλούδια . Να καθίσεις στα ταβερνάκια και να αφήσεις το βλέμμα σου να πλανηθεί στο απέραντο γαλάζιο και να ονειροπολήσεις ατενίζοντας το ηλιοβασίλεμα δυτικά προς τη Σκόπελο.

Τις νύχτες με φεγγάρι το χωριό αποκτά ακόμη πιο μυστηριακό χαρακτήρα και θα βιώσετε μοναδικά συναισθήματα παρατηρώντας το φεγγαρόφωτο και τα παιχνιδίσματα των σκιών στους αυλόγυρους των όμορφων σπιτιών και των υπολοίπων αρχιτεκτονικών στοιχείων του γραφικού χωριού με τα τόσο μαγευτικά τοπία.

Οι λιθοσκέπαστες εκκλησιές του Αγίου Αθανασίου , του Αγίου Γεωργίου , του Χριστού με τις υπέροχες τοιχογραφίες , τα πετρόχτιστα αλώνια , ο ανεμόμυλος στην είσοδο , το Διοικητήριο και τα εναπομείναντα Βυζαντινά τείχη δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανένα ταξιδιώτη.

Ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα στα πεύκα , τις ελιές και τις μελωδίες των πουλιών μπορεί κανείς να φτάσει στο γραφικό ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων όπου η καταπληκτική θέα θα τον αποζημιώσει σίγουρα.

Και άμα πεινάσει , ανεβαίνοντας στο χωριό , μπορεί να φάει φρέσκο ζυμωμένο μυρωδικό ψωμί φτιαγμένο σε ξυλοφουρνο.

Για να φτάσει κανείς στο Παλιό Χωριό μπορεί να πάρει λεωφορείο η ταξί από το Πατητήρι η να ακολουθήσει το παλιό λιθόστρωτο μονοπάτι .

Σε 30 λεπτά θα βρεθεί στα Διαδρόμια το μέρος που ευλογήθηκε από τον θεό και ανθρώπους.!Το Παλιό Χωριό της Αλοννήσου

Αλόννησος Φωτογραφίες απο την γραφική Χώρα της Αλοννήσου